Dětská skupina „Pastelka“

Oblastní charita Most aktivně reaguje na nedostatečné počty volných míst ve školkách a obtížné umístění dětí mladší dvou let.

Proto v roce 2019 vznikla dětská skupina „Pastelka“, která pomáhá rodičům ke snazšímu návratu na trh práce. Dětská skupina „Pastelka“ je určena pro děti o 1 do 6 let. Oblastní charita Most zrekonstruovala prostory pro potřeby dětí a služba je poskytována zdarma (hrazena z fondů EU prostřednictvím MAS Naděje). Dětská skupina se nachází v Azylovém domě pro matky s dětmi, kde má vlastní prostory i vchod. Nyní budujeme pro děti zahradu. Otevřeno je každý všední den od 6 do 17 hodin. Stravu si rodiče zajišťují sami (výhoda pro děti s alergiemi). Děti mají k dispozici nově zrekonstruovanou a vybavenou hernu, zahradu. S dětmi chodíme na vycházky, poznáváme okolí, navštěvujeme zvířátka v Domě dětí a mládeže. Pro děti chystáme další zajímavé výlety (cestu vláčkem, návštěva pohádkového lesa, a jiné). O děti pečují dvě pečující osoby. Při práci s dětmi klademe důraz na individuální přístup k dětem, bezpečné a laskavé prostředí. Pečovatelky pro děti zajišťují pravidelný denní program vedoucí k jejich rozvoji po všech stránkách a připraví pro ně věku přiměřené aktivity (říkanky s pohybem, výtvarné, hudební, sportovní i didaktické činnosti). Do dětské skupiny se za námi můžete přijít kdykoliv podívat po telefonické domluvě. Budeme se na vás těšit.

s1s2

s3s4s5