VELIKONOCE V SOVIČCE

Dne 29. 3. 2018 proběhly v NZDM Sovička Velikonoční dílny.

Dílen se zúčastnily uživatelé SAS Rozmarýnek, dále děti, které docházejí do Sovičky a také jejich rodiče. Účast na této akci byla opravdu velká. Na začátku celého programu děti ze Sovičky předvedly taneční a pěvecké vystoupení, které sklidilo obrovský potlesk. Poté se všichni mohli vybrat aktivitu, která ne nejvíc lákala. Na výběr bylo hned z několika možností a to výroba a pletení pomlázek, výroba košíků, zdobení velikonočních perníčků, výroba výkresů ze skořápek, velikonoční focení a barevné omalovánky. Společně jsme si také řekli, jaké zvyky se o Velikonoce dodržují, jaké jsou tradice apod. Vždy jsme rádi, že se těchto naplánovaných akcí zúčastní opravdu velký počet dětí a jejich rodičů, kteří mají možnost si popovídat, zjistit čemu se děti v zařízení aktuálně věnují a chvíli si posedí také s pracovnicemi zařízení. Pro všechny zúčastněné to bylo velmi příjemné a kreativní dopoledne, které si užili plnými doušky.